SYDNEY

De geschiedenis van Sydney is ontstaan toen op 26 januari 1788 de Britse kapitein Arthur Philip's eerste vloot Sydney's haven aandeed.  Op zijn schip waren 1.030 mensen aanwezig, de meeste van hen waren Britse gevangenen.

 

De eerste vrije inwoners kwamen aan in de Kolonie van South Wales omstreeks 1793.  In 1810 nam Gouverneur Lachlan Macquarie het bewind in handen.  Nu nog zijn er talrijke monumenten die dateren vanuit deze tijd.  Deze monumenten werden ontorpen door de architect Francis Greenway o.a. 'the Hyde Park Barracks' en hooggerechtshof.

 

De verkenning van het binnenland begon in 1813 wanneer men een weg ontdekte die over de Blue Mountains liep.  Omstreeks 1819 woonden er al 26.000 mensen in New South Wales.  Hiervan waren er nog altijd zo'n 10.000 veroordeelden.  De kolonie groeide verder en ontwikkelde zich zodat zij in 1827 konden instaan voor hun eigen onderhoud.

 

In 1851 ontstond de goudkoorts.  Verschillende mijnen werden ontdekt te Bathurst, zo'n 200 kilimeter ten westen van de stad en migranten vervoegden de lokale bevolking in een winstgevende rush die lange tijd duurde.  Deze goudkoorts stimuleerde de economie en bracht de populatie op 300.000 inwoners.

 

Kort na wereldoorlog II begon het gouvernement van AustraliŽ aan een groots opgezette imago-campagne.  Men veranderde de imigratiepolitiek en veranderde de look van Sydney en de andere delen van AustraliŽ.

 

In de jaren '70 en '80 begon AustraliŽ sterk te groeien.  Het werd nu al door zo'n 4 miloen mensen bewoond en werd het financieel centrum van de Asia-Pacific.  Ook het tourisme deed zijn intrede.

 

Op 26 januari 1988 werden talrijke manifestaties georganiseerd ter gelegenheid van het eerste Britse schip dat 200 jaar geleden aanmeerde.

 

De 21ste eeuw ingaand blijft Sydney het meest belangrijke aankomstpunt voor bezoekers van AustraliŽ en krijgt het een zeer belangrijke rol op zowel financieel, commercieel als cultureel gebied voor de Asia-Pacific regio.

 

klik hier

 

STARTPAG. HOMEPAG. VORIG PAG. VOLGEND PAG.

.