Make your own free website on Tripod.com

 

DE OLYMPISCHE TOORTS VOOR 2000

 

Het ontwerp Sydney 2000 Olympische toorts is geÔnspireerd door het 'Sydney Opera House', de blauwe waters van de 'Pacific Ocean' en de boomerang.

 

De Olymische toorts werd ontworpen door Michael Knight; de president van de 'Sydney Organising Committee for the Olympic Games'.

 

 

 

De tekening van de toorts omhelst drie lagen welke staan voor aarde, vuur en water.  De binnenste laag is ontworpen van hard staal, de middenste laag van een speciaal soort aluminium en de buitenste laag van speicaal gecoated aluminium.

 

Niet alleen is de toorts een teken voor alle mensen over heel de wereld dat de spelen gaan beginnen, het is tevens een mijlpaal voor al de deelnemers aan de spelen.  Wanneer de toorts zijn tocht door AustraliŽ maakt, neemt hij de spirit van de Olympische Spelen mee naar elke staat en plaats hij aandoet en laat alzo de mensen weten dat de spelen zullen plaatsvinden in Sydney.

 

De Olympische toorts moet velig zijn, helder branden, natuurvriendelijk en elk weer kunnen doorstaan.  De toorts weegt meer dan 1 kg en is 72 cm lang. 

 

De toorts is op 10 mei 2000 vertrokken aan zijn tocht te Griekenland en zal 13 landen van OceaniŽ aandoen alvorens AstraliŽ te bereiken op 8 juni 2000.

 

 

STARTPAG. HOMEPAG. VORIG PAG. VOLGEND PAG.